Inspirasi

Anda ada KEINGINAN  

JANA INCOME ??            

Hanya dengan “2 langkah”

 

INILAH MASANYA…..

 

Salam Sejahtera,

Nama saya Zulkepli Zahari, boleh like page saya DISINI dan boleh la lihat perkongsian saya.

Nak hubungi saya di ….

whatsapp: +6010-7914748

Harap perkongsian daripada saya sedikit sebanyak memberikan inspirasi untuk memulakan perniagaan Sampingan, hanya beroperasi dari rumah ikut keselesaan masa kita. Sama–sama kita berusaha menuju kejayaan. Masaalah nya ramai yang sangkut di pertengahan jalan… kenapa?

Apa yang menariknya yang perlu anda tahu….

Usahawan Sambilan :

5 Sebab Mengapa Anda Perlu Mulakan Perniagaan Ini

Pernah terfikir untuk memulakan perniagaan Sendiri? Apabila melihat rakan-rakan yang sudah menjalankan bermacam perniagaan dan mendapat untung, memang terasa best. Tetapi, dalam diri sendiri, mungkin tiada keyakinan untuk memulakannya. Tidak punyai keyakinan diri seringkali datang kerana kurangnya ilmu dan pengetahuan dalam sesuatu itu. Bak kata pepatah, tak kenal maka tak cinta.

Perkongsian saya kali ini adalah untuk mengenalkan anda dengan perniagaan sampingan dengan memberi 5 sebab utama mengapa ANDA JUGA perlu memulakannya …

SEBAB #1:

Kerjaya yang TERJAMIN

Ramai yang mungkin kata ianya berisiko menjalankan perniagaan dan merupakan kerjaya yang tidak terjamin. Bagi saya dan ramai usahawan diluar sana, risiko kecil sememangnya ada, tetapi ianya berbaloi. Bukan hanya kerana pulangan rezeki perniagaan 9/10 yang kita boleh dapat, tetapi apabila mengetahui selok belok perniagaan, ia memberi keyakinan kepada diri kita sendiri memulakan apa sahaja perniagaan.

Mungkin ada kalanya perniagaan gagal, namun, dengan mengetahui selok belok dalam dunia perniagaan, pada bila-bila masa sahaja kita boleh memulakannya, tidak kira di manapun dan menjadikannya kerjaya yang terjamin.

SEBAB #2:

Lakukan apa yang ANDA SUKA

Sekiranya anda berminat dengan penjagaan kesihatan, ia boleh menjadi perniagaan anda. Sekiranya anda minat muzik, muzik boleh menjadi perniagaan anda. Sekiranya anda berminat sukan, tiada masalah menjadikan sukan sebagai usaha perniagaan anda.

Adakalanya kerjaya kita kini bukan mengikut minat dan kesukaan kita. Namun kita terpaksa melakukannya untuk menyara hidup dan diri kita dan keluarga.

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan kerja yang anda lakukan kini, apa kata anda cuba sekurang-kurangnya separuh masa mempelajari berniaga apa yang anda minat!

SEBAB #3:

Pasaran yang lebih BESAR

Tidak lagi seperti membuka kedai yang mungkin memakan kos yang tinggi hingga beribu ringgit, dan mendapat pelanggan terhad yang hanya berkunjung di kawasan kedai anda. Pastinya anda juga tahu, dengan membuka “kedai” di Internet, walaupun hanya menggunakan blog atau Facebook yang sememangnya percuma, anda boleh mencapai pelanggan bukan sahaja setempat, tetapi seluruh Malaysia dan menjangkau seluruh dunia. Semua hanya dari keselesaan rumah anda.

Pernahkah anda terbayang mempunyai perniagaan global? Internet memudahkan cita-cita anda ini.

SEBAB #4:

Tingkatkan PENJIMATAN

Sekiranya berumah tangga dan mempunyai anak kecil, dengan menjalankan perniagaan dengan bantuan Internet yang berjaya, anda dapat merengankan perbelanjaan keluarga. Mungkin salah seorang suami atau isteri dapat menjalankan perniagaan dari rumah dan menguruskan perihal keluarga dengan lebih lancar dan kos efektif.

Ini adalah satu perkara yang agak menarik, tambah-tambahan dengan kos membesarkan anak dan juga kos sara hidup yang semakin meningkat.

SEBAB #5:

Tingkatkan PENDAPATAN

Jika bekerja makan gaji, mungkin amat sukar mencapai kebebasan kewangan yang sering diimpikan. Sukar kita dengar kisah lahirnya seorang jutawan dengan kerja makan gaji. Ini kerana, apabila bekerja, kita terhad kepada masa dan pendapatan yang diterima.

Namun, apabila berniaga, pendapatan tidak mempunyai had. Sering kita dengar usahawan online yang berpendapatan 5 angka sebulan, tetapi, mereka tidak mempunyai latar belakang pendidikan yang tinggi. Ada juga kita dengar kisah jutawan Internet dilahirkan melalui berniaga online – tanpa kos yang besar dan bangunan pejabat yang mewah.

Adakalanya kita inginkan kenaikan gaji mungkin 5%, dan nak dapat 10% pun mungkin amat sukar. Tetapi dengan menjalankan perniagaan, peningkatan 50% atau 100% atau lebih pendapatan bukan sesuatu yang mustahil. Hadnya hanyalah usaha anda! “Nothing is Impossible” jika kena caranya.

Jadi persoalannya, kenapa perniagaan Telekomunikasi?

Internet dan telekomunikasi, merupakan medium yang semakin banyak digunakan di dunia. Ia mudah, murah dan pantas.

Lihat saja bagaimana anda menggunakan email / whatsapp menghantar mesej kepada rakan anda dan diterima dalam masa beberapa saat shj!  Anda boleh mengambil kesempatan dengan teknologi dan infrastruktur yang ada untuk memajukan lagi perniagaan anda.

Antara kelebihan perniagaan ini:-

Ia mudah untuk dipraktikkan.

Modal amat rendah.

Kos pengendalian serta risiko yang rendah.

Pengguna internet & telefon semakin ramai.

Boleh dijalankan secara auto

Adakah anda ingin ketinggalan? rebutlah peluang yang ada, belajar selok belok perniagaan ini.

15109631_1409588852399691_7929360699028014257_n

“TIDAK CUKUP BERI ORANG CARA BUAT DUIT SAHAJA DI INTERNET, KITA KENA TUNJUK DI MANA DUIT ITU BERADA DI INTERNET”

Jawapannya,

di sinilah duit itu berada…

Semoga perkongsian ini dapat memberi inspirasi untuk anda dalam memilih peluang menambah pendapatan dengan sokongan telekomunikasi dan internet.

INFO DISINI

Sebuah web replika telah disediakan secara percuma,  bantu anda promosi secara online :-

Dapatkan sekarang!

 

Full name

E-mail address

 

Ikhlas membantu

Zulkepli Zahari

One comment on “Inspirasi
  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*